Vrolijk vakantiehuis met zwembad op Sicilië

Mail met info@sicilia.nl of neem een kijkje op Airbnb.

View On AirbnbHome in Castiglione di Sicilia · ★4.60 · 3 bedrooms · 4 beds · 1.5 baths

Het huis

Dit ruime, lichte en moderne huis (125m2) is gebouwd in het midden van een sinaasappelboomgaard. De grote, loftachtige ruimte op de begane grond heeft een open plattegrond, hoge plafonds en modern meubilair. Het is voorzien van een stijlvolle open haard, satelliet-tv/dvd/hifi en snelle wifi.

De open keuken is compleet met een moderne oven, magnetron, dubbele koelkast met ijsmachine, een vaatwasser en een espresso-apparaat. Ook op de begane grond is er een toilet met bidet en wastafel en een kamer met wasmachine.

Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers: een zeer ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed (160x200); 1 (kinder) slaapkamer met twee eenpersoonsbedden (90x200) en een kamer (gescheiden van de gang met paneelgordijnen ) met een tweepersoonsbed (1,40 m breed). Alle kamers beschikken over airconditioning . Op deze verdieping vindt u ook de moderne badkamer met een grote inloopdouche, dubbele wastafel, toilet en bidet.

Er is een groot betegeld privézwembad (5 x 10 meter) in een weelderige tuin, met eeuwenoude olijfbomen, palmbomen en andere subtropische vegetatie. Niemand anders zal het gebruiken. Er woont niemand anders op het terrein.

Ligging en omgeving

Het huis is gelegen in de Alcantara-vallei, tussen de vulkaan de Etna en de prachtige oude stad Taormina. Dit wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste delen van Sicilië. De nabijheid van de immer actieve Mt. Etna heeft de grond zeer vruchtbaar gemaakt, zodat het landschap het hele jaar door weelderig groen is. Je wordt omringd door overweldigend natuurschoon en de Valle d'Alcantara, en de rondom liggende natuurreservaten de Nebrodi en het Parco dell'Etnea, bieden allemaal fantastische uitstapjes en prachtige natuurwandelingen.
De vallei Alcantara is beroemd om de 'Gole Alcantara': een kloof die gevormd is door de vulkanische activiteit van de Etna. Hier stroomt de rivier Alcantara langs prachtige rotsformaties gemaakt van lava. U kunt wandelen door de kloof en baden in het koele, verfrissende water.

Bergdorpjes
Het nabijgelegen typisch Siciliaanse bergdorpje Motta Camastra biedt een vogelperspectief over de Alcantara Vallei. Het werd gebruikt als decor voor het stadje Corleone in de 'The Godfather' films. Wil je een pauze van de privacy, rust en eenzaamheid die het huisje te bieden heeft? Maak dan een tochtje naar de magische stad Taormina, het toeristische hart van Sicilië voor meer spectaculaire uitzichten, fascinerende archeologische monumenten, uitstekende restaurants en tal van winkels.

Stranden
Zin in een duik in de zee? De mooie stranden van de Ionische Riviera zijn dichtbij en gemakkelijk bereikbaar. Het strand van Giardini Naxos met zijn azuurblauwe water, zandstranden en vele goede restaurants, bars en discotheken is op korte rijafstand. De badplaats Letojanni is een andere favoriet voor strandplezier en heerlijke verse visrestaurants. Als u op zoek bent naar een meer afgelegen en rustig strand om te ontspannen en te genieten van de zon, dan is het rustige San Marco slechts 15 min. rijden.